L’hora de ser valentes


Gorka Espiau blog

BgUHXNtoQQCkIwqe4ASZEw_thumb_543.jpgEn moments convulsos d’injustícia, d’emocions intenses, contradiccions i dolors, quan la ràbia brolla, és aleshores quan cal aturar-se. I ser més valentes que mai, per defensar la sortida al conflicte i la no violència. Aturar-se, mirar amb la perspectiva suficient, i projectar quin és l’objectiu a assolir i amb quins costos. Venim d’una setmana dura. El punt de partida ha de ser necessàriament l’acceptació de que tenim una escalada de conflicte, una situació molt greu i la voluntat de posar-hi remei. Aquí uns punts que poden semblar obvis, però que resulten necessaris per sortir de l’atzucac:

Intelligència collectiva per sortir d’aquesta situació. Cal no accentuar l’escalada del conflicte i posar les bases per a la seva resolució. Tot això amb molta cura, recuperant el sentit de les paraules, dotant-les de significat amb accions i coherències individuals i col·lectives.

Diàleg i escolta.  Quan parlem de diàleg no parlem només de diàleg entre…

Voir l’article original 1 107 mots de plus

Votre commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google

Vous commentez à l’aide de votre compte Google. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur la façon dont les données de vos commentaires sont traitées.